Ρουμανία: Το Βουκουρέστι δηλώνει ότι δεν εντόπισε παραβίαση του εναέριου χώρου του από ρωσικό πύραυλο

25/12/2024 | 14:40

Η Ρουμανία, χώρα μέλος του NATO, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν εντόπισε παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό πύραυλο που είχε στόχο την Ουκρανία, έπειτα από σχετικούς ισχυρισμούς του Κιέβου.

«Το σύστημα εναέριας επιτήρησης, αναπόσπαστο τμήμα του συστήματος του NATO, δεν εντόπισε μια τέτοια κατάσταση», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

«Τα δεδομένα δεν επιβεβαιώνουν» ότι ένας πύραυλος «παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας», επισήμανε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Προηγουμένως ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας είχε δηλώσει ότι ρωσικός πύραυλος που είχε στόχο την Ουκρανία διέσχισε τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Ρουμανίας κατά τη διάρκεια μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία σήμερα το πρωί εναντίον της χώρας του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

“Bγήκαν” μαχαίρια έξω από νυχτερινό κέντρο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κέντρο της Πάτρας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα