Οι πελαργοί που «πολιτογραφήθηκαν» κάτοικοι… Καλυβίων

02/01/2025 | 22:35

Ξεχωριστή παρουσία αποτελεί για τα Καλύβια Αγρινίου ένα ζευγάρι πελαργών που έχουν εγκατασταθεί για τα καλά, στην φωλιά που βρίσκεται στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Καλυβίων, αφού τα τελευταία χρόνια πολλά από αυτά τα πουλιά δεν μεταναστεύουν.

Δεν αποτελεί βέβαια σπάνιο φαινόμενο η μη μετανάστευση κάποιων πελαργών, αφού είναι πολύ ανθεκτικοί στο κρύο και αν βρουν τροφή στην ίδια περιοχή ξεχειμωνιάζουν.

Συχνά επίσης οι πελαργοί, αν για κάποιο λόγο νιώθουν αδύναμοι, δεν ακολουθούν το κοπάδι τους, θεωρώντας ότι δε θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το ταξίδι προς το νότο και προτιμούν να παραμείνουν σε πιο ψυχρές περιοχές μέχρι να πάρουν δυνάμεις.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι, ενώ η ύπαιθρος και τα χωριά “αδειάζουν” από ανθρώπους, οι δυο πελαργοί “πολιτογραφήθηκαν”… πλέον ως «μόνιμοι» κάτοικοι του τόπου!

Πηγή: kalyvia.gr

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο

Πάτρα: Τον πλάκωσαν στο ξύλο με ρόπαλα – Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ

Κάτω Συχαινά: Μπούκαραν με κουκούλες σε σπίτι – Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους