50 τραυματίες από σύγκρουση δύο τραμ στο Στρασβούργο, δεν υπάρχει νεκρός – Δείτε βίντεο

11/01/2025 | 19:00

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους δύο τραμ στο Στρασβούργο. 

Η νομαρχία αναφερει ότι τουλαχιστον 20 τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι δεν υπάρχει νεκρός.

Το ατύχημα έγινε στις 15:35 (τοπική ώρα, 16:35 στην Ελλάδα)  μέσα σε τούνελ όταν ένα από τα τραμ συγκρούστηκε με το δεύτερο, που ήταν ακινητοποιημένο πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό του Στρασβούργου.

Επιβάτης που ήταν μέσα σε τραμ είπε ότι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, τα παράθυρα έσπασαν και άνοιξαν και έπεσαν οι πόρτες. Ο κόσμος φώανζε, άλλοι βοηθούσαν τους τραυματίες», ανέφεραν.

Βίντεο από το σημείο καταγράφουν τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στο σημείο.

 

 

Στους συρμούς των δύο τραμ υπολογίζεται ότι βρίσκονταν 100 με 150 άνθρωποι.

Τα τραμ συγκρούστηκαν σε τούνελ κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός του ενός τραμ αγνόησε τη σήμανση ασφαλείας και, ουσιαστικά, έβαλε τα τραμ πάνω στην ίδια γραμμή.

Η Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης της περιφέρειας Κάτω Ρήνου ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το Στρασβούργο είναι η πρώτη πόλη στη Γαλλία που απέκτησε τραμ από το 1994. Το ατύχημα έγινε στο μοναδικό υπόγειο σημείο του δικτύου.

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!