Ζαΐμης: «Η θυσία των πεσόντων από τους Γερμανούς στα Σελλά αποτελεί παράδειγμα ελευθερίας»

21/01/2025 | 18:59

Τη μνήμη των πεσόντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα Σελλά, την 1/1/1944,  τίμησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025. 

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Φωκίων Ζαΐμης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, έπειτα από το μνημόσυνο που τελέστηκε στον  Ι.Ν. Αγίου Νικολάου  Σελλών Πατρών. 

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης: «Οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των Σελλών αποτελούν ένδειξη σεβασμού για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους βίαια και βασανιστικά. Η ανάμνηση αυτών των γεγονότων αποτελεί μια υπόσχεση προς τις επόμενες γενιές, για να διαφυλάξουμε την ελευθερία, την δικαιοσύνη και τα δικαιώματά μας. Η θυσία τους ενέπνευσε και θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα αξιοπρέπειας για όλη την ανθρωπότητα. Προσωπικά δηλώνω παρόν σε οποιοδήποτε δόκιμο και σύννομο τρόπο διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων στην Αχαΐα με επίκεντρο στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων το 43».

20250121_zaimis_foto_3.jpg

20250121_zaimis_foto_1.jpg

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Πάτρα: Μεθυσμένος αθλητής “στούκαρε” σε σταθμευμένο όχημα στην Ακτή Δυμαίων! (ΦΩΤΟ)

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο