Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Πάνος Θεοδωρίδης

14/02/2025 | 12:41

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και αρχιτέκτονας Πάνος Θεοδωρίδης, σε ηλικία 77 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στα Γιαννιτσά, σπούδασε αρχιτεκτονική και συντήρηση μνημείων. Εκτός από συγγραφέας, υπήρξε ποιητής, στιχουργός και ειδικευμένος στις αναστυλώσεις βυζαντινών μνημείων.

Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες Μακεδονία, Καθημερινή της βορείου Ελλάδος, Αγγελιοφόρος και Έθνος, ενώ πολλά από τα κείμενά του εκδόθηκαν σε βιβλία. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο και συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας, στον 102 και στον 9,58, ενώ έγραψε και παρουσίασε δεκάδες ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ3. Ο ίδιος συνέβαλε ώστε να συγκεντρωθεί όλος ο πλούτος των ελληνικών γραμμάτων σε μια ιστοσελίδα, αλφαβητικά, στο Σπουδαστήριο του Νέου Ελληνισμού.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 1997 ενώ εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αναστηλωτής και συνεργάτης σε εφορείες αρχαιοτήτων, ως συντάκτης προγραμμάτων και μελετών, ως παραγωγός, ηθοποιός και παρουσιαστής στο ραδιόφωνο, το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Κριτικές και άρθρα του δημοσιεύονταν σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ ο ίδιος ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Πετεφρής». Έχει επίσης γράψει θεατρικά έργα, έχει μεταφράσει βιβλία και συμμετείχε σε δεκάδες άλλες εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών.

Protothema 

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: 53χρονος “έφυγε” στη δουλειά του

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μάζη

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση στην Εθνική – Τούμπαρε αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

Πάτρα: Επίδοξοι διαρρήκτες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω – Έμπαιναν σε σπίτι

Πάτρα: Απίστευτο τροχαίο πίσω από το νεκροταφείο! Τα οχήματα κατέληξαν στο πεζοδρόμιο! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος για την Ελένη Σπυροπούλου – Tζέμα

57χρονος νεκρός σε κυνήγι αγριογούρουνου – Πυροβολήθηκε από άλλο κυνηγό από τον Πύργο