Τρένο συγκρούστηκε με ελέφαντες στη Σρί Λάνκα

20/02/2025 | 11:56

Ένα επιβατικό τρένο στη Σρι Λάνκα εκτροχιάστηκε την Πέμπτη 19/2, αφού έπεσε πάνω σε μια οικογένεια ελεφάντων, χωρίς να τραυματιστούν επιβάτες.

Ωστόσο, έξι ζώα σκοτώθηκαν στο χειρότερο ατύχημα τέτοιου είδους στο νησί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

Το τρένο εξπρές ταξίδευε κοντά σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στη Χαμπαράνα, περίπου 180 χιλιόμετρα (110 μίλια) ανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο, όταν χτύπησε το κοπάδι που διέσχιζε τη γραμμή πριν από τα ξημερώματα.

«Το τρένο εκτροχιάστηκε, αλλά δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των επιβατών», δήλωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι οι αρχές για την άγρια φύση περιθάλπουν δύο ελέφαντες που επέζησαν από το δυστύχημα.

Η θανάτωση ή ο τραυματισμός των ελεφάντων αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Σρι Λάνκα, η οποία έχει περίπου 7.000 άγριους ελέφαντες, με τα ζώα να θεωρούνται εθνικός θησαυρός, εν μέρει λόγω της σημασίας τους στη βουδιστική κουλτούρα.

Δύο μικρά ελεφαντάκια και η έγκυος μητέρα τους σκοτώθηκαν σε παρόμοιο ατύχημα με τρένο στην ίδια περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2018. Έκτοτε, οι αρχές διέταξαν τους οδηγούς των τρένων να τηρούν τα όρια ταχύτητας για να ελαχιστοποιήσουν το ενδεχόμενο τραυματισμού των ελεφάντων όταν περνούν από περιοχές όπου διασχίζουν τις γραμμές.

Οι θάνατοι των ελεφάντων έρχονται λίγες ημέρες αφότου οι αρχές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αυξανόμενες επιπτώσεις των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων, καθώς ο αρχαίος βιότοπος των ζώων καταπατείται όλο και περισσότερο.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)