«Στην Υγειά του Μακαρίτη» στο θέατρο Act

06/03/2025 | 20:56

Το Αχαϊκό Εργαστήρι Πολιτισμού & Παράδοσης και η θεατρική του ομάδα «Συν-Δράση», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάζουν την παράσταση «Στην υγειά του μακαρίτη» την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, στις 9:30μ.μ., στο θέατρο ACT στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, η στήριξη και η ανάδειξη θεατρικών εγχειρημάτων με τοπικό χαρακτήρα αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την Περιφέρεια. «Τα καλλιτεχνικά εγχειρήματα με τοπικό χαρακτήρα ιεραρχούνται σε προτεραιότητα από τον τομέα Πολιτισμού της Ολυμπιακής Γης. Είναι ξεκάθαρη η επιδίωξή μας να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που ενεργοποιούν συμπολίτες μας στην πολιτιστική παραγωγή, ιδιαίτερα στην τέχνη του θεάτρου. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε, πάντα στον βαθμό που επιτρέπουν οι δυνατότητές μας, να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες», τόνισε. 

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Τέσσερα αδέρφια, πέντε ανίψια, ένας Ιταλός και μία ερωμένη βρίσκονται όλοι μαζί σε ένα δικηγορικό γραφείο. Κοινό τους σημείο, η κληρονομιά. Ο Κωνσταντής, ο κομπιναδόρος, ο γυναικάς, ο 5ος αδερφός της οικογένειας, και ενώ έκανε μεγάλη περιουσία… –είναι πολλά τα λεφτά, Νίνο– δυστυχώς άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο. Τι θα γίνει με τα λεφτά που αφήνει ο εκλιπών και είναι πολλά, πάρα πολλά, σε μια διαθήκη που όλοι τους είναι κληρονόμοι; Ποιοι οι όροι της διαθήκης; Θα τους φέρει σε μεγάλη ρήξη μεταξύ τους; Τι θα γίνει αν δεν αποδεχτούν όλοι τους όρους; Αυτά και άλλα πολλά θα γίνουν στο γραφείο της δικηγόρου, που είναι στο κόλπο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης: Κονταρίνη Όλγα, Κωνσταντακόπουλου Ολυμπία, Λειβαδιώτη Ρούλα, Αγγελοπούλου Φωτεινή, Παναγιωτίδη Ναταλία, Πετρούτσου Κωνσταντίνα, Χρυσανθακοπούλου Λίλα, Σιδέρης Βαγγέλης, Αλεξόπουλος Γιάννης, Αγγελοπούλου Σοφία, Δεγλές Γιώργος, Αρμόνης Βαγγέλης, Παπαχρυσανθάκη Ειρήνη, Αβραντινής Χρήστος, Παναγιωτοπούλου Ευγενία και  Ψυχογυιός Βασίλης.

● Μουσική επιμέλεια: Ελένη Σαρακίνη

● Σκηνικά: Άλκης Σαρακινης- Λίτσα Καραμπέρη.

● Ενδυματολογική επιμέλεια-κοστούμια-αξεσουάρ: ΔΗΠΕΘΕ-Αχαϊκό Εργαστήρι.

● Κομμώσεις: ΙΕΚ Δέλτα 360°

● Σενάριο: Μαρία Κίτρα

● Σκηνοθεσία: Ελένη Σαρακίνη

 

Κέικ καπουτσίνο
28/01/2026 | 21:14

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)