Νέες απειλές Τραμπ για δασμούς 200% στις εισαγωγές κρασιού και σαμπάνιας από την ΕΕ

13/03/2025 | 17:02

Κλιμακώνονται οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ καθώς ο Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απειλεί ξανά να επιβάλει δασμούς 200% στο ευρωπαϊκό κρασί, τη σαμπάνια και άλλα αλκοολούχα ποτά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε σημερινή του ανάρτησή (13.3.2025) στα social media ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην επιβολή των εισαγωγικών δασμών εάν η ΕΕ δεν καταργήσει τον φόρο στο αμερικανικό ουίσκι, ένα μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή ως αντίποινα για τους δασμούς του Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο που τέθηκαν σε ισχύ χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Εάν αυτός ο δασμός δεν καταργηθεί αμέσως, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σύντομα δασμό 200% σε όλα τους οίνους, σαμπάνιες και αλκοολούχα ποτά που προέρχονται από τη Γαλλία και άλλες χώρες που εκπροσωπούνται από την ΕΕ», δήλωσε ο Τραμπ σχετικά με τις εισφορές στο ουίσκι. «Αυτό θα είναι σπουδαίο για τις επιχειρήσεις κρασιού και σαμπάνιας στις ΗΠΑ».

 

ΠΗΓΗ

 

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ