Βρυξέλλες: Εκδήλωση προς τιμή των σκηνοθετών Θεόδωρου Τερζόπουλου και Tadashi Suzuki

17/03/2025 | 10:17

Στο πλαίσιο του εορτασμού τουΈτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας 2024, οι θεατρικοί οργανισμοίΑΤΤΙΣ και SCOT, οι εκδόσεις Κείμενα, ηΕλληνική Χορωδία Βρυξελλών,το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών, η Θεατρική Ομάδα ΑλΜΑ, το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών και ο Σύλλογος Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών ΣΕΥΔΟ, συμμετέχουν στην εκδήλωση – αφιέρωμα στους σκηνοθέτες, Θεόδωρο Τερζόπουλο και Tadashi Suzuki.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2025 και ώρα 6.30 μμ., στον άνω όροφο του Bistro de la Woluwe, Rue Voot, 28, 1200, Βρυξέλλες.

Στον θεματικό πυρήνα θα αποτιμηθεί το έργο των δύο τιμώμενων σκηνοθετών και θα αξιολογηθεί η συμβολή τους στην παγκόσμια θεατρική πράξη και στην προβολή του κλασσικού, αρχαιοελληνικού και παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου.

Στην εκδήλωση, έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ο ηθοποιός – θεατρολόγος και μεταφραστής του έργου του Tadashi Suzuki «Πολιτισμός είναι το σώμα» στα ελληνικά (εκδόσεις Κείμενα), Αναστάσης Ροϊλός, ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γάνδης και φίλος του Θεόδωρου Τερζόπουλου, Freddy Decreus, η καθηγήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Πηνελόπη Χατζηδημητρίου, η καθηγήτρια φιλοσοφίας και φιλόλογος στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ, Κατερίνα Μανδρώνη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Φανή Παπαδοπούλου, φοιτήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην οποία και ανήκε η αρχική ιδέα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό (από το ντοκιμαντέρ «Η επιστροφή του Διονύσου» του Σπύρου Τσιφτσή), θα αναγνωσθούν αποσπάσματα κειμένων που τους αφορούν, ενώ η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών θα τους αποδώσει μουσικές τιμές. Θα επακολουθήσει συζήτηση με τους ομιλητές και στο τέλος θα υπογραφούν βιβλία από τους συγγραφείς και το μεταφραστή – ηθοποιό.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του Δρ. Γιάννη Οικονομίδη, σκηνοθέτη – εμπνευστή της καλλιτεχνικής ζωής στις Βρυξέλλες τα τελευταία 30 χρόνια.

Πηγή: Newsville.be

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)