Βερολίνο: Συνάντηση εργασίας με τον Όλαφ Σολτς θα έχει την ερχόμενη Τρίτη ο Εμανουέλ Μακρόν

14/03/2025 | 22:26

Συνάντηση εργασίας με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές προσκείμενες στο Ελιζέ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος θα συζητήσουν επίσης το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της ΕΕ, στόχος του οποίου είναι να κινητοποιηθούν περίπου 800 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά τον εμπορικό πόλεμο κατά της ΕΕ που φέρεται διατεθειμένος να ξεκινήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, ο πρόεδρος Μακρόν συναντήθηκε στο Παρίσι με τους ιθύνοντες της αμυντικής βιομηχανίας στη Γαλλία μεταξύ των οποίων ήταν οι εκπρόσωποι της Dassault, της Airbus της Safran, της Gicat κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι

ΔΕΘ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Πελετίδη για το 112 – “Νομίζει ότι μπορεί να κάνει αντάρτικο και να έχουμε τραγωδίες όπως στο Μάτι”

Πάτρα: Εξετράπη όχημα στην Πλαζ – Εγκλωβίστηκε οδηγός (ΦΩΤΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρός τραυματισμός άνδρα μετά από πτώση από στέγη – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τέμπη: Μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της Πάτρας – Ακολούθησε πορεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ