Ισχυρός απόηχος της έκθεσης σπιράλ – Βούρτση «Και εγένετο… Καρνάβαλος»

16/03/2025 | 15:59

Η αναδρομική εικαστική έκθεση του καρναβαλοποιού Δημήτρη Βούρτση που διοργάνωσε το σπιράλ έριξε αυλαία πριν από λίγες μέρες. Εντούτοις ο απόηχος παραμένει ισχυρός με δημοσιεύματα μέσων, επιστολές επισκεπτών, αιτήματα για συνέχιση της πρωτοβουλίας, ζήτηση των έργων του καλλιτέχνη, έντονο ενδιαφέρον φορέων και μια ενδιαφέρουσα ανοικτή συζήτηση περί Καρναβαλικού Μουσείου και Καρναβαλικού Θεματικού Πάρκου.

Το σπιράλ ευχαριστεί τους χορηγούς και υποστηρικτές, χωρίς την συμβολή των οποίων η έκθεση δεν θα είχε αυτή τη διάρκεια και επιτυχία:

Την AchaiaClauss και τους κυρίους Νίκο Καραπάνο και Περικλή Μπαλτά
Τα ζαχαροπλαστεία «Εντελβάις» και τον κ. Γιάννη Μιχαλόπουλο
Την εταιρία καθαριστικών «Astonish» και τον κ. Γιώργο Ψωμιάδη
Την εταιρία HotKamin και τον κ. Νίκο Γαλάνη
Την «Μεταφορική Καϊμακάς» και τον κ. Γιάννη Καϊμακά
Την εταιρία «Viofot – Φωτισμός»
Την εταιρία «Yellocreative»
Τον κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο
Τον κ. Ανδρέα Μόνια
Τον κ. Χάρη Κοντογιαννάτο
Τον κ. Στέλιο Αποστολόπουλο

Από την ομάδα εργασίας του σπιράλ που εργάστηκε για την έκθεση, ρόλους-κλειδιά ανέλαβαν οι: Μαρία Μανωλοπούλου (εικαστικά), Αργυρώ Μοναστηριώτη (φωτισμοί), Χρηστομιχάλης Γιώτης (στήσιμο), Κωνσταντίνος Γκίρης (τεχνικά) και Ιωάννα Κυρίτση (συντονισμός υποδοχής και ξεναγήσεων).

Επίσης βοήθησαν καθοριστικά τα εξής μέλη της παράταξης: Γιώργος Αγγελόπουλος, Ελίνα Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Γαλάνης, Ελένη Γιώτη, Ελένη Γκέκα, Μαρία Γούβη, Στέφανος Δημητρόπουλος, Ηλίας Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Κατερίνα Κανελλοπούλου, Μαίρη Κάργα, Ευαγγελία Καρδάρα, Ανδρέας Κοσμάτος, ΆσπαΚουλουμπή, Δέσποινα Κούνα, Βιβή Λουκοπούλου, Λίτσα Ματζίκα, Βασίλης Μυλωνόπουλος, Ζέτα Νικολοπούλου, Δημήτρης Παπαλάμπρου, ΆνταΡεμούντη, Γιάννης Σιμωτάς, Μάρθα Σόλα, Θωμάς Σοφίας, Άκια Σταμάτη, Ελένη Χριστοπούλου.

Ο Πέτρος Ψωμάς ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν την διοργάνωση, τα μέλη του σπιράλ που συνεργάστηκαν, τους επισκέπτες, τους θεσμικούς φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και την πρώην Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας Ειρήνη Γκέστα. Κυρίως ευχαριστεί τον καλλιτέχνη Δημήτρη Βούρτση και την οικογένειά του, για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης στον χώρο της Αγοράς Αργύρη διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις. Το σπιράλ ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία τους: τον Νίκο Λιόπετα και την μπάντα του, την Ελένη Σουλτανά και τη Χαρά Μαρκεζίνη, τους Ανδρέα Σπηλιώτη, Νίκο Αναστασόπουλο, Λίνα Γερονικου, Κατερίνα Φιλιππάτου και όλα τα μέλη της Χορωδίας της Κοινο_τοπίας, τον Νίκο Καββαδία και τον «Γυμνό Οφθαλμό», τον Φώτη Λουριδά και το «Πλήρωμα 94», τον Γιάννη Παππά και τον εκδοτικό οίκο «24 γράμματα», τον Χρήστο Χρυσανθόπουλο και τους Γιάννη Χρυσανθόπουλο, Κώστα Μπουλμπασάκο και Κυριάκο Σκιαθά.

Η πρωτοβουλία ήταν μία ακόμα απόδειξη πως η συνεργασία ανθρώπων,θεσμών και φορέωνμπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για την πόλη.

Ισχυρός απόηχος της έκθεσης σπιράλ - Βούρτση «Και εγένετο… Καρνάβαλος»

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική