Η προστασία των λύκων περιορίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης

10/03/2025 | 21:32

Οι λύκοι θα προστατεύονται πλέον λιγότερο στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης από την περασμένη Παρασκευή, καθώς τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανονισμοί προστασίας και διατήρησης των πληθυσμών τους, εκτός από τρεις χώρες που διαφώνησαν με την κίνηση αυτή, ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η κίνηση αυτή επιτρέπει την επανάληψη του κυνηγιού υπό αυστηρούς κανονισμούς, κάτι που οι περιβαλλοντικές οργανώσεις φοβούνται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό θανάτων λύκων.

Οι ακτιβιστές δηλώνουν ότι το μέτρο θα ανατρέψει την ανάκαμψη που έχει σημειώσει το είδος τα τελευταία 10 χρόνια μετά την παραλίγο εξαφάνιση πριν από έναν αιώνα, αλλά οι αγρότες λένε ότι ο αυξανόμενος αριθμός τους αποτελεί απειλή για τα ζώα τους. 

Διαβάστε περισσότερα στο A European Perspective

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Την Τρίτη στις 16:00 ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων από τους Πειραιώτες

Πάτρα: Δύο προφυλακίσεις για το βαρύ οπλοστάσιο που είχαν τέσσερις συλληφθέντες

Η δύναμη της μυρωδιάς… οι πιο έντονες αναμνήσεις μας

Έγκλημα στη Λάρισα: Τουλάχιστον τρεις φορές μαχαιρώθηκε η 52χρονη – Στα δικαστήρια ο 21χρονος γιος

Μαθήματα υπολογιστών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Επέκταση των έργων για τη διάβρωση των ακτών σε όλη την Αχαΐα – Συνάντηση με τον Β. Κικίλια

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης – Η ατζέντα της συνάντησης με τον Φρίντριχ Μερτς

Δυτική Ελλάδα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Απεγκλωβίστηκε σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός (ΦΩΤΟ)