Ανοίγει στις 31 Μαρτίου η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού – Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

29/03/2025 | 17:33

Την Δευτέρα, 31 Μαρτίου και ώρα 8 το πρωί, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, για υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 30 Απριλίου 2025 και ώρα 18.00.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2025 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2023.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2024.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο – καθώς και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

– τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,

– η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά

Πάτρα – Αδιανόητο περιστατικό: Άνδρας άρπαξε πυροσβεστικό εξοπλισμό και “μπλόκαρε” την κατάσβεση

Σε κατάσταση πύρινης “πολιορκίας” η Πάτρα: Εκκενώνονται Καραμανδάνειο και Κωνσταντοπούλειο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτιά στην Πάτρα: Υπό έλεγχο η εστία στην περιοχή του Μπάλα – Προσήχθησαν δύο άτομα που κινούνταν ύποπτα με μηχανή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)ΝΕΟΤΕΡΑ

Τραγωδία στην Αχαΐα: Βρέθηκε κάτω από το αγροτικό του και σκοτώθηκε!

Αχαΐα: Φωτιά στο Λιβάρτζι Καλαβρύτων – Μήνυμα του 112, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Συνελήφθη 25χρονος για τη φωτιά