Μιανμάρ: Κατέρρευσε ιστορική γέφυρα του 1934 λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ – Πολλοί οι νεκροί

28/03/2025 | 11:56

Την ώρα που στην Ταϊλάνδη ανασύρονται νεκροί από τα ερείπια ουρανοξύστη, στη Μιανμάρ, αξιωματούχος δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλά θύματα» σε μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Ναϊπιντάου.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην πόλη Μάνταλεϊ, που απέχει περίπου 17 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ. Δραματικό είναι και το βίντεο από την κατάρρευση της «στορικής γέφυρας Ava ή Sagaing.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν από 91 χρόνια, την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας και διέσχιζε τον ποταμό Irrawaddy μεταξύ των περιοχών Μάνταλεϊ και Σαγκαϊνγκ. Η Μάνταλεϊ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ και τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν μεγάλες καταστροφές.

protothema 

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα