Γερμανία: Στις 6 Μαΐου η ψηφοφορία για την εκλογή Μερτς στην καγκελαρία

11/04/2025 | 22:01

Για τις 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η εκλογή του Φρίντριχ Μερτς από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ως νέου καγκελάριου, μεταδίδει η Tagesspiegel, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), έχουν ήδη συμφωνήσει στην ημερομηνία και βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική προετοιμασία. Επιπλέον, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον κ. Μερτς και τους δύο προέδρους του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ και Ζάσκια Έσκεν, προκειμένου να τον ενημερώσουν και τυπικά για την μεταξύ τους συμφωνία.

Πριν από την εκλογή του καγκελάριου ωστόσο θα πρέπει τα μέλη του SPD να ψηφίσουν προκειμένου να εγκρίνουν την συμμετοχή του κόμματός τους στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

protothema.gr
 

Πάτρα: Τριπλή εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη

H σημασία της σωστής διατροφής όταν είστε έγκυος

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το σκάκι στο Αφγανιστάν – Θα θεωρείται πλέον τυχερό παιχνίδι

Μαρία Μενούνος: Η κόρη μου μιλάει καλύτερα ελληνικά από εμένα

«Συμφωνία Ζαλγκίρις – Γκος» γράφουν οι Ισπανοί, «δεν πάει πουθενά» απαντά με γέλια ο Φουρνιέ!

Μια υπότροπη αγριόπαπια «συνελήφθη» να πετάει με υπερβολική ταχύτητα

Τραμπ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο – Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα ασκήσουμε μέγιστη πίεση

BabyBot: Ρομποτικό βρέφος προσομοιώνει τη διαδικασία σίτισης τους πρώτους 6 μήνες