Ο Τάκης Πετρόπουλος στην ημερίδα παλαίμαχων ποδοσφαιριστών

10/04/2025 | 11:29

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, παραβρέθηκε χθες, στην ημερίδα με θέμα «Άσκηση στη μέση ηλικία – πιθανοί κίνδυνοι και πρόληψη», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας στην Αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» με την στήριξη του Δήμου Πατρέων και σε συνεργασία με τις εφημερίδες «Match» και «Πολιτεία».

Ο Αντιδήμαρχος στην τοποθέτησή του, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τόνισε: «Στην κοινωνία της πληροφορίας που ζούμε, είμαστε δυστυχώς απληροφόρητοι ή παραπληροφορημένοι ακόμη και σε κρίσιμα θέματα για την υγεία και τη ζωή μας όπως αυτό της σημερινής Ημερίδας. Η διανομή της πρωτογενούς πληροφορίας από την παραγωγή της στην κοινωνία δεν πραγματοποιείται από θεσμικά υπεύθυνα και έγκυρα δίκτυα, αλλά κυρίως από το διαδίκτυο, ανέξοδα και με εύκολη πρόσβαση, αλλά ανεξέλεγκτα. Η παραπληροφόρηση και η έλλειψη πρόληψης είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της άσκησης στη μέση ηλικία. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι η πολλαπλά, είναι γεγονός, ωφέλιμη αθλητική δραστηριότητα που κερδίζει διαρκώς έδαφος, συνιστούν μία επικίνδυνη αντίφαση, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τραυματισμούς και είναι αυτό με το οποίο ασχολείται σήμερα η ημερίδα, που θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον».

Στην ημερίδα οι κ.κ. Γιώργος Αλμπάνης επεμβατικός καρδιολόγος και Βασίλης Συριόπουλος χειρούργος ορθοπεδικός ανέπτυξαν τα θέματα «Άσκηση στη μέση ηλικία – καρδιαγγειακά οφέλη και κίνδυνοι» και «Πρόληψη μυϊκών τραυματισμών στη μέση ηλικία», στην κατάμεστη αίθουσα, παρουσία πολλών παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων, οι παλαίμαχοι του Α.Ο. Καλαμακίου.

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»