Η ΕΕ «παγώνει» για 90 ημέρες τα αντίμετρα στους δασμούς των ΗΠΑ

10/04/2025 | 13:43

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αναστείλει για διάστημα 90 ημερών την εφαρμογή των αντίμετρων που σχεδίαζε να επιβάλει ως απάντηση στους δασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνοντας έτσι χώρο στις διαπραγματεύσεις.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να δοθεί μια ευκαιρία στις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, τονίζοντας παράλληλα ότι η προετοιμασία για περαιτέρω μέτρα συνεχίζεται.

«Ενώ ολοκληρώναμε την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών αντίμετρων, τα οποία έτυχαν ευρείας στήριξης από τα κράτη μέλη, αποφασίσαμε να τα θέσουμε σε αναστολή για 90 ημέρες», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν. «Αν οι διαπραγματεύσεις δεν αποδώσουν, τα αντίμετρα θα τεθούν σε εφαρμογή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για επιπλέον μέτρα».

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της ΕΕ, σε μια περίοδο κατά την οποία οι εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται υπό πίεση.

 

ΠΗΓΗ

 

Πάτρα: Τριπλή εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη

H σημασία της σωστής διατροφής όταν είστε έγκυος

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το σκάκι στο Αφγανιστάν – Θα θεωρείται πλέον τυχερό παιχνίδι

Μαρία Μενούνος: Η κόρη μου μιλάει καλύτερα ελληνικά από εμένα

«Συμφωνία Ζαλγκίρις – Γκος» γράφουν οι Ισπανοί, «δεν πάει πουθενά» απαντά με γέλια ο Φουρνιέ!

Μια υπότροπη αγριόπαπια «συνελήφθη» να πετάει με υπερβολική ταχύτητα

Τραμπ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο – Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα ασκήσουμε μέγιστη πίεση

BabyBot: Ρομποτικό βρέφος προσομοιώνει τη διαδικασία σίτισης τους πρώτους 6 μήνες