«Έρχονται» οριστικά λουκέτα σε μαγαζιά που σερβίρουν παράνομα αλκοόλ σε ανήλικους

15/12/2024 | 16:22

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα καταστήματα που προωθούν παράνομα αλκοόλ σε ανήλικους.

Με φόντο τα αλλεπάλληλα περιστατικά με ανήλικους που οδηγούνται στο νοσοκομείο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τα καταστήματα που παρανομούν θα έρχονται αντιμέτωπα με το οριστικό λουκέτο.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή (15.12.24), η κυβέρνηση προωθεί διατάξεις, με τις οποίες θα κλείνουν οριστικά τα καταστήματα, που σερβίρουν παράνομα αλκοόλ σε ανήλικους.

Αφορμή το περιστατικό στο κλαμπ της Βουλιαγμένης που οδήγησε στο νοσοκομείο μαθητές που είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ αλλά και η απόφαση που επέτρεψε προσωρινά τη λειτουργία του καταστήματος, που είχε σταματήσει στις 31 Οκτωβρίου.

Οι διατάξεις είναι σχεδόν έτοιμες και στις αρχές του νέου έτους θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, τόνισε ο κ. Σκερτσος.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικράτειας προανήγγειλε ελέγχους ταυτοποίησης ηλικίας ανηλίκων.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!