Κακοκαιρία: Μεγάλη χιονόπτωση στον Χορτιάτη – Κλειστά σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο, Πρέσπα

07/04/2025 | 07:07

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στον Χορτιάτη, με τα εκχιονιστικά να δουλεύουν ασταμάτητα ρίχνοντας συνεχώς αλάτι και προσπαθώντας να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους της περιοχής.

Οι εικόνες που μετέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λία Χριστάρα μιλούν από μόνες τους…. και θυμίζουν Ιανουάριο!

Από τη Φλώρινα ξεκίνησε η κακοκαιρία του Απριλίου με έντονη χιονόπτωση ακόμα και μέσα στη πόλη. Η θερμοκρασία έκανε “βουτιά” και χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλη την περιφερειακή ενότητα της Φλώρινας, με το χιόνι το βράδυ στην πόλη να έχει φτάσει τα 7 εκατοστά.

Τα σχολεία με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα.

Η κίνηση σε όλη την Π.Ε. Φλώρινας γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόστρωσης και στις περιοχές της Πρέσπας και του Αμυνταίου.

Επί ποδός είναι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας, προκειμένου να διατηρηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε αργά το βράδυ και στην Καστοριά.

Σημαντική αλλαγή παρουσιάζει ο καιρός από τη Δευτέρα 8 Απριλίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Αναστασίας Τυράσκη. Ειδικότερα, το σκηνικό του καιρού γίνεται άκρως φθινοπωρινό, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα βόρεια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται ήδη από το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ιδιαίτερη ένταση αναμένεται το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.Unmute

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Παγετός προβλέπεται το πρωί και τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά, προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο χειμερινής επιστροφής στον καιρό της άνοιξης.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα