ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός γραμμής ψήφισε στη Βουλή η Νίνα Κασιμάτη

03/04/2025 | 18:59

Νέα ηχηρή διαφοροποίηση καταγράφεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τη βουλευτή Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη να ψηφίζει υπέρ της άρσης ασυλίας του Φερχάτ Οζγκιούρ, κόντρα στη γραμμή του κόμματος, υιοθετώντας με τον τρόπο αυτό τις καταγγελίες για στενούς δεσμούς του μειονοτικού βουλευτή Ροδόπης με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Ο κ. Οζγκιούρ είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Ροδόπης για να αποχωρήσει στη συνέχεια και να ενταχθεί στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά είχε κατηγορηθεί από τη ΝΔ αλλά και από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως ενεργούμενο του τουρκικού προξενείου και για απόπειρα χειραγώγησης της θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης.

Για τη συγκεκριμένη φερόμενη δράση μηνύθηκε από δημοσιογράφο της περιοχής και ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του από την Βουλή.
 

Η Κασιμάτη διαφώνησε και αποχώρησε από την Ολομέλεια ενώ μιλούσε ο Νίκος Παππάς

Υπέρ της άρσης του βουλευτή ψήφισε το σύνολο των κομμάτων εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς.

Η κυρία Κασιμάτη δε, εξέφρασε τη διαφωνία της με τη γραμμή της Κουμουνδούρου όχι μόνο με αντίθετη ψήφο αλλά και με την αποχώρησή της από την Ολομέλεια τη στιγμή που ο Νίκος Παππάς έλαβε τον λόγο για να υποστηρίξει τον μειονοτικό βουλευτή.

Σύγκρουση μειονοτικών

Ο κ. Οζγκιούρ μιλώντας στη Βουλή για την εις βάρος του μήνυση υποστήριξε ότι είναι θύμα συκοφαντιών ενώ ισχυρίστηκε ότι πίσω από την απόπειρα πολιτικής του δίωξης κρύβεται ο  Ιλχάν Αχμέτ του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας ο κ. Ιλχάν σημείωσε «με χωρίζει σύμπαν με τη Νέα Αριστερά. Είμαι ένας ελεύθερος βουλευτής και προσπαθώ να μην χειραγωγείται, να μην εκβιάζεται να μην απειλείται η μειονότητα. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης το 2023 έκανε μια δημόσια καταγγελία ότι υπήρξε παρέμβαση στις εκλογές και στη βούληση της μειονότητας στη Ροδόπη και σχηματίστηκε φάκελος για να τον δώσει στον Ερντογάν.

Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας δίνει τη μάχη του. Εγώ δίνω τη δική μου και δεν είμαι δεσμευμένος».

Ανταπαντώντας ο κ. Οζγκιούρ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να δηλώσει εάν υιοθετεί την τοποθέτηση Ιλχάν. «Μην βάζετε το χέρι στη φωτιά εκεί στο ΠΑΣΟΚ για ορισμένα στελέχη σας που έχουν γυρίσει 5-6 κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ ενστερνίζεται αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης το 2023 και δεν αποδείχθηκε ποτέ; Ο δικός σας βουλευτής το μεταφέρει και κατηγορεί την μειονότητα της Θράκης απο την οποία προέρχεται. Η αναπαραγωγή τέτοιων αθλιοτήτων μετά από δύο χρόνια στοχοποίησης της μειονότητας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Μην στοχοποιείτε την μειονότητα. Θα έπρεπε να ντρέπεστε»

protothema.gr

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια επιχειρήσεις και νεκροταφείο – Εκκενώνονται Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα, έκλεισε τμήμα της Πατρών-Πύργου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην Πάτρα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Συχαινών – Προληπτική εκκένωση Μπάλα και Βούντενης, έκλεισε η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Δραματική νύχτα στη Δυτ. Αχαΐα: Επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων – Έφτασε στα Τσουκαλέικα και καίει σπίτια και αυτοκίνητα η φωτιά – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά