Δήλωση του Θέμη Μπάκα για τον Νίκο Τεμπονέρα

Για την 34η επέτειο της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο πολιτευτής Αχαΐας, Θέμης Μπάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα συμπληρώνονται 34 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα. Έπεσε νεκρός, κτυπημένος με λοστό στο κεφάλι, μετά από εισβολή ομάδας ροπαλοφόρων μέσα στο σχολικό συγκρότημα του  3ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Πάτρας, που τελούσε υπό μαθητική κατάληψη, με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών.

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά από την δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, η θυσία του μάς εμπνέει για νέους αγώνες, για τη δημοκρατία, για την ελευθερία, για τη δωρεάν δημόσια Παιδεία. Είναι χρέος όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών να διατηρούν ακόμα μέσα τους άσβεστη την σπίθα της θυσίας του Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος, ως σύμβολο, θα συνεχίζει να ζει στους αγώνες μας!» 

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)