Μεϊκόπουλος: «Οδοντωτός – Συνεχίζει η λογική του «πάμε και όπου βγει» στον ελληνικό σιδηρόδρομο»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Οδοντωτός–Συνεχίζει η λογική του «πάμε και όπου βγει» στον ελληνικό σιδηρόδρομο»

Σήμερα, 16/01/2025, και ώρα 07:00πμ η Hellenic Train ανακοίνωνε ότι επαναξεκινούν τα δροµολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόµου (γραµµή ∆ιακοπτό – Καλάβρυτα – ∆ιακοπτό), µετά τη διακοπή που σηµειώθηκε εξ αιτίας κατολισθήσεων στην γραμμή που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι μηχανοδηγοί που εκτελούσαν το δρομολόγιο ήρθαν αντιμέτωποι με την εικόνα μεγάλων βράχων και κορμών δέντρων να βρίσκονται εντός των σιδηροδρομικών γραμμών κάνοντας ουσιαστικά τα σημεία της γραμμής απροσπέλαστα.

Το δυστύχημα αποφεύχθηκε για ακόμη μία φορά εξαιτίας της ευσυνειδησίας και της επαγγελματικής εμπειρίας των μηχανοδηγών οι οποίοι φρόντισαν να σταματήσουν το τρένο έγκαιρα, μόλις αντιλήφθηκαν τους τεράστιους όγκους βράχους που βρίσκονταν κυριολεκτικά μέσα στο δίκτυο!

Να σημειώσουμε ότι το δρομολόγιο του Οδοντωτού είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο δρομολόγιο που διασχίζει χαράδρες και δύσβατα σημεία. Η επικινδυνότητα αυτή για μηχανοδηγούς και επιβάτες αυξάνεται κατακόρυφα από τη στιγμή που οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν φροντίσει να καθαρίσουν το δίκτυο επαρκώς και να καταστήσουν τη διέλευση ασφαλή.

Το αρμόδιο Υπουργείο και η Hellenic Train ως διαχειρίστρια αρχή οφείλουν να απαντήσουν:

Πως είναι δυνατόν το πρωί να ανακοινώνεται ότι τα δρομολόγια επανεκκινούν μετά τις κατολισθήσεις και το μεσημέρι οι μηχανοδηγοί να βρίσκονται αντιμέτωποι με άμεσο κίνδυνο εκτροχιασμού εξαιτίας βράχων και κορμών εντός των γραμμών;

Λαμβάνονται τελικά ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου, ή συνεχίζουμε στη λογική του «πάμε και όπου βγει»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη καταθέσει επίσημο αίτημα συνάντησης με την Διοίκηση της Hellenic Train προκειμένου να λάβει απαντήσεις για τα διαρκή ελλείμματα ασφάλειας στη λειτουργία του ελληνικού σιδηρόδρομου.

 

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»