Πάτρα: Η δημοτική αρχή στη συγκέντρωση για την μηνιγγίτιδα στην 6η ΥΠΕ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ένωσε την φωνή της με τους δεκάδες φορείς, στην κινητοποίηση που διοργάνωσε σήμερα το πρωί στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, απαιτώντας:

-Να εμβολιαστεί δωρεάν, με κρατική ευθύνη, ο μαθητικός και φοιτητικός πληθυσμός της Πάτρας.

-Να ενταχθεί ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα Β άμεσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού καθολικά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. 

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του αλλά και προς τους συγκεντρωμένους, ανέφερε τα εξής: «Η συγκεκριμένη κινητοποίηση γίνεται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά κυρίως τα παιδιά μας. Επιβάλλεται να εμβολιαστούν, όλα και δωρεάν για την μηνιγγίτιδα Β και όχι μόνο τα βρέφη, γιατί ο ιός αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά επιδημίας. Χάνονται ζωές και γι αυτό δεν πρέπει να επικρατεί το κέρδος και σ’ αυτόν τον τομέα, αλλά η πρόνοια. Δυστυχώς, τα τόσο απλά πλην σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, είναι ακόμα ζητούμενο. Κι αυτό γιατί ενώ υπάρχει δυνατότητα να προστατέψει η κυβέρνηση τον μαθητικό και φοιτητικό μας πληθυσμό, βάζει στο ζύγι το κόστος. Είναι πολλά τα χρήματα για να εμβολιαστούν δωρεάν τα παιδιά μας, άρα δεν χρειάζεται να γίνει. Εμείς απαιτούμε να γίνει, γιατί επιστημονικές δυνατότητες υπάρχουν, όπως υπάρχουν και τα χρήματα, άρα πρέπει να προστατευτεί η νεολαία μας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι διεκδικούμε και δεν θ’ αφήσουμε τα παιδιά μας να πεθαίνουν, επειδή το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την πρόληψη.

Καταθέσαμε το αίτημά μας στον επικεφαλής της 6ης ΥΠΕ, για να το μεταφέρει στην κυβέρνηση, αν και μας είπε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ότι η Επιτροπή του ΕΟΔΥ δεν συμφωνεί με το αίτημά μας. Εμείς πάντως τεκμηριώσαμε την θέση μας και πιστεύω ότι με τον συνεχή αγώνα μας θα προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε όλους αυτούς που παίρνουν τις σχετικές αποφάσεις, γιατί τα παιδιά μας είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο».

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη