Καθηγητές κατά ΜΜΕ με αφορμή το θέμα του γυμναστή: Αυτόκλητοι “εισαγγελείς” σχολείων

Για τους αυτόκλητους  “εισαγγελείς” των σχολείων

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αχαΐας, με αφορμή την υπόθεση του γυμναστή αναφέρει:

     Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, που αφορούν γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μέσα ή γύρω από τους σχολικούς χώρους, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ο χώρος του σχολείου και ό,τι τον αφορά, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους (γονείς, εκπαιδευτικούς, ΜΜΕ) με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία, πρώτιστα και κύρια γιατί αφορά τους μαθητές.

    Παρατηρούμε ότι πολλές φορές γεγονότα παρουσιάζονται από κάποια ΜΜΕ με τρόπο είτε υπερβολικό είτε ανακριβή, καλλιεργώντας στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα, μια εικόνα που θίγει και τους φορείς της σχολικής κοινότητας αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Τελευταίο συμβάν είναι η «είδηση» για περιστατικό σε σχολείο της περιοχής ευθύνης μας, που αφορά την επιλογή μαθητών για να παρελάσουν, περιστατικό που πριν διερευνηθεί και επιβεβαιωθεί παρουσιάστηκε ως δεδομένο και με απαξιωτικούς μάλιστα χαρακτηρισμούς   (σεξιστής γυμναστής, ρατσιστής κλπ )

    Φαίνεται ότι οι αυτόκλητοι «εισαγγελείς» και οι ανώνυμοι καταγγέλλοντες είναι ελάχιστοι και προσπαθούν να διαταράξουν την παιδαγωγική ηρεμία στα σχολεία μας. 

     Δεν είναι τυχαίο που τον τελευταίο καιρό Πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας, έχει αναπτυχτεί μια βιομηχανία ΕΔΕ και οι συνάδελφοι ύστερα από ανώνυμες , ανυπόστατες και κυρίως χωρίς να έχουν διερευνηθεί, καταγγελίες  σύρονται σε Ε.Δ.Ε.  με εντολές της Διοίκησης,  ενώ ταυτόχρονα το   Υπουργείο Παιδείας πρέπει επιτέλους να νομοθετήσει στη κατεύθυνση της δημιουργίας δομών που θα προστατεύουν τους  Εκπαιδευτικούς και όχι να τους δίνει βορά στις ορέξεις του οποιουδήποτε.

    Σε όλους εσάς τους υγιείς εκπροσώπους  του λειτουργήματος της Δημοσιογραφίας σας ζητάμε με τον τρόπο που εσείς κρίνετε ως τον πιο πρόσφορο να παρέμβετε, να καταδικάσετε την πρακτική αυτή και να δια φυλάξετε το ήρεμο κλίμα που απαιτεί η λειτουργία των σχολείων

    Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να μείνει «έξω από το κυνήγι της είδησης». Έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ τη στήριξη όλων μας και τη θετική προβολή του σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και  οι συνέπειες των οποίων μεταφέρονται μέσα στο σχολείο.

Κλείνοντας θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι η παρέμβασή μας γίνεται με καλή πίστη (όσον αφορά το τοπικό επίπεδο) και χωρίς καμιά διάθεση λογοκρισίας, στηριζόμενοι κατά κύριο λόγο στην πολύ  καλή σχέση και συνεργασία που υπάρχει διαχρονικά μεταξύ μας, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.

 

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)