Κλοπ: «Δεν θα γίνουμε καταφύγιο ανεμβολίαστων»

19/12/2021 | 14:47

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, είπε ότι οι παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ενέχουν κίνδυνο για την υγεία και είναι απίθανο ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ να υπογράψει με ποδοσφαιριστές που αρνούνται το εμβόλιο.

Νωρίτερα ήταν ο τεχνικός της Άστον Βίλα, Στίβεν Τζέραρντ, και ο ομόλογός του στην Κρίσταλ Πάλας, Πάτρικ Βιεϊρά, που δήλωσαν ότι η κατάσταση με το εμβόλιο μπορεί να λαμβάνεται υπόψη κατά την απόκτηση νέων παικτών, καθώς ο κορονοϊός εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα και τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά στην Premier League.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Λίγκα είχε ανακοινώσει ότι το 68% των παικτών είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση, ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα ανακοίνωσε το ρεκόρ 42 κρουσμάτων μέσα σε μία εβδομάδα.

Μέχρι τώρα τα κρούσματα Covid-19 σε διάφορους συλλόγους έχουν αναγκάσει την αναβολή 10 αγώνων, έξι εκ των οποίων ήταν προγραμματισμένοι για το τρέχον Σαββατοκύριακο.

«Δεν είμαστε κοντά στο να υπογράψουμε έναν παίκτη, αλλά το σκέφτηκα και ναι, θα έχει επιρροή, σίγουρα», είπε ο Κλοπ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν σκεπτικός για το αν το θέμα του εμβολιασμού θα επηρεάσει την πολιτική μεταγραφών της Λίβερπουλ.

«Εάν ένας παίκτης δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, είναι μια συνεχής απειλή για όλους μας… Από οργανωτική άποψη, αυτό δημιουργεί προβλήματα. Αν θέλεις πραγματικά να ακολουθήσεις τα πρωτόκολλα, είναι πραγματικά δύσκολο να το κάνεις.

Αν κάποιος (παίκτης) κολλήσει κορονοϊό, και υπάρχουν άλλοι γύρω του, θα βρεθούν σε απομόνωση… Οπότε φυσικά αυτό επηρρεάζει όλη την ομάδα. Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε ένα “καταφύγιο” για ανεμβολίαστους παίκτες. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί».

Η Λίβερπουλ, δεύτερη στην Premier League με 40 βαθμούς μετά από 17 αγώνες, θα αντιμετωπίσει σήμερα (19/12) την Τότεναμ, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση και δεν έχει αγωνιστεί από τις 5 Δεκεμβρίου, λόγω πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού. Αναβλήθηκαν συνολικά τρεις αγώνες της, δύο για την Premier League κι ένας στο Europa Conference League.

 

ΑΜΠΕ

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της