Επαναπατρίζονται αρχαιότητες σε Ελλάδα και Ιταλία – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

08/04/2016 | 20:32

Ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες πρόκειται να επαναπατριστούν την ερχόμενη Δευτέρα, με αφορμή την επίσκεψη του ιταλού υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ντάριο Φραντζεσκίνι στην Αθήνα.

Ο κ. Φραντζεσκίνι θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά τη Δευτέρα 11 Απριλίου. Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ιταλού υπουργού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν, στο Μουσείο Ακροπόλεως, διμερείς συνομιλίες με θέμα τις πολιτιστικές συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών.

arxaia2.jpg

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας για την πάταξη της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, έχει προγραμματιστεί τελετή παράδοσης πολιτιστικών αγαθών, ελληνικής και ιταλικής προέλευσης, τα οποία εντοπίσθηκαν και επαναπατρίζονται μετά από συντονισμένες κινήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.

arxaia3.jpg

Πρόκειται για ένα αρχαίο ελληνικό αγγείο (μελανόγραφη κορινθιακή πυξίδα του 4ου αι. π.Χ.), το οποίο παρανόμως είχε εξαχθεί από την Ελλάδα και εντοπίσθηκε στη βόρεια Ιταλία και ένα αρχαίο αντικείμενο (πήλινο ανάγλυφο), το οποίο προσφάτως πιστοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας ότι είναι ιταλικής προέλευσης και προϊόν παράνομης διακίνησης.

arxaia4.jpg

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου