Ξεκλειδώστε! Unlocked – Mια εικαστική έκθεση με θέμα το βιβλίο στο ATOPOS

20/02/2016 | 17:22

Με αφορμή την κυκλοφορία του φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο UNLOCKED παρουσιάζεται στο κτίριο του ATOPOS cvc μια ιδιότυπη έκθεση με πρωταγωνιστή το βιβλίο ως αντικέιμενο τέχνης.

Μέσα από site-specific εγκαταστάσεις ξεδιπλώνεται η διαδικασία παραγωγής της έκδοσης και, ταυτόχρονα, η έρευνα του Βασίλη Ζηδιανάκη για το UNLOCKED, ένα πρωτότυπο βιβλίο υπό μορφή φωτογραφικής αφήγησης. Ο Jérôme Delormas, διευθυντής της μουσικής και new media σκηνής la Gaîté Lyrique, στο Παρίσι και επίτιμος καλεσμένος στα εγκαίνια, σημειώνει χαρακτηριστικά στο εισαγωγικό κείμενό του πως «το UNLOCKED αποτελεί ένα βιβλίο με πολιτική υπόσταση καθώς αντιστρέφει την τάξη της κυρίαρχης σκέψης».

UNLOCKED: Βιβλίο και Έρευνα
Το νέο βιβλίο του ATOPOS cvc, 512 σελίδων, επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» την απεικόνιση του Γυμνού Σώματος στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή. H εγκυκλοπαιδικού τύπου έκδοση αποτελεί μια από τις πρώτες επίσημες καταγραφές μιας νέας οπτικής γλώσσας, η οποία αναδύεται μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες και τα social media.

Από την ωμή, avant-garde φωτογραφία του Ren Hang και τις ηδονιστικές, γεμάτες χρώμα εικόνες της Maisie Cousins μέχρι τα αντισυμβατικά video portraits της Lady Gaga από τον Robert Wilson το βιβλίο περιλαμβάνει έργα από 145 διεθνείς φωτογράφους και καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο της έρευνας για το UNLOCKED ο οργανισμός ATOPOS cvc εγκαινίασε το 2014 το artist residency Occupy Atopos ενώ για το 2015 σχεδίασε το παράλληλο πρόγραμμα Atopos BlahBlahBlah, το οποίο περιλαμβάνει performances, εκδηλώσεις, workshops και ομιλίες . 

Το λεύκωμα
UNLOCKED
Επιμέλεια έκδοσης: Βασίλης Ζηδιανάκης
Σελ. 512
Το UNLOCKED θα πωλείται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο ΑΤΟΠΟΣ CVC σε ειδική τιμή

Η έκθεση
UNLOCKED
Επιμέλεια: Βασίλης Ζηδιανάκης
ATOPOS cvc: Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Αθήνα (πλησίον σταθμών Κεραμεικού και Μεταξουργείου), τηλ. 210 5242004 και 210 8838151
Εγκαίνια: Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου (19.00 μέχρι τις 23.00)
Διάρκεια: ως Τετάρτη 6 Απριλίου 
Ωρες: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-19:00. Τις υπόλοιπες μέρες κατόπιν ραντεβού.
Είσοδος ελεύθερη

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος