“Αντιγόνη” στην πρεμιέρα του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας Αρχαίου Δράματος

22/08/2016 | 12:22

Με την Αντιγόνη του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο έκανε την επίσημη πρεμιέρα του το 35ο Φεστιβάλ Πάτρας 2016 – Θεσμό Αρχαίου Δράματος.

Μία παράσταση με πολλά καινοτόμα στοιχεία που εισήγαγε ο σκηνοθέτης της και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού  Στάθης Λιβαθηνός. Δέσποζε το σκηνικό με το ξύλινο ικρίωμα το οποίο ακολουθεί την πορεία των ηρώων της τραγωδίας και μετατρέπεται από κούνια – παιχνίδι σε αγχόνη ενώ ενδιαφέρον σκηνοθετικό εύρημα η συνάντηση της παλιάς με την νέα Αντιγόνη. Εντυπωσιακή η ερμηνεία της Μπέτυς Αρβανίτη ως μάντης Τειρεσίας, λιτή  και μεστή η ερμηνεία του Δημήτρη Λιγνάνη σαν Κρέοντας ενώ ξεχώρισε ακόμη ο χορός, με τους κορυφαίους του (Νίκο Μπουσδούκο, Κώστα Καστανά και Μαρία Σκούντζου) με την αρμονία των κινήσεων του και την σωστή του ενσωμάτωση στην πλοκή και εξέλιξη του έργου. Η παραγωγή των τριών μας θεάτρων (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Βορείου Ελλάδος, Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου) ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του μεταφραστή της Δημήτρη Μαρωνίτη.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Αχαΐα: Οι διαρρήκτες ήλθαν από την Αθήνα, αλλά δεν κατάφεραν να αρπάξουν το ΑΤΜ – ΦΩΤΟ

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός