ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το χαμένο έργο τέχνης ήταν κρεμασμένο σε γραφείο !

18/12/2016 | 08:20

Έργο τέχνης Αβορίγινα καλλιτέχνη της Αυστραλίας χάθηκε το 1981 και από τότε οι ειδικοί το αναζητούσαν επίμονα. Περιέργως ήταν πιο εύκολη η ανεύρεσή του από ό,τι φαντάζονταν: κρεμόταν στον τοίχο του γραφείου επικεφαλής του Γραφείου Τουρισμού.

To έργο Travelling Dreaming του διάσημου ζωγράφου Μικ Ναμαράρι έχει αξία περίπου 100 χιλιάδες ευρώ.

O υπουργός Τουρισμού της Βόρειας Επικράτειας (Northern Territory) Άλιστερ Σιλντς είπε ότι εντόπισε το έργο τυχαία σε μια αποθήκη και αποφάσισε να το κρεμάσει, καθώς το δωμάτιο χρειαζόταν ζωή και χρώμα.

Η υπουργός Πολιτισμού Λόρεν Μος χαρακτήρισε ασυνήθιστο τον τρόπο που εντοπίστηκε το χαμένο, σημειώνοντας πάντως ότι μπήκε τέλος σε ένα μυστήριο 35 ετών.

Ο πίνακας πάντως θα φύγει από το γραφείο του αξιωματούχου και θα μεταφερθεί σε Μουσείο.

Η Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας έχει πρωτεύουσα το Ντάρβιν και είναι αραιοκατοικημένη: μόλις 244 χιλιάδες άνθρωποι ζουν εκεί.

Λικέρ Baileys
22/12/2025 | 19:32

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της