Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός του «House of Cards» Reg E. Cathey

10/02/2018 | 18:38

Σε ηλικία μόλις 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός ηθοποιός Reg E. Cathey, τον οποίο γνωρίσαμε ως τον Freddy του «House of Cards», τον αγαπημένο εστιάτορα του Frank Underwood πριν και κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του εκλιπόντα ο Cathey έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. 

Ο Reg E. Cathey, είχε τρεις φορές προταθεί στα τηλεοπτικά βραβεία Emmy. Το απέκτησε χάρη στον ρόλο του στο «House of Cards» το 2015 ως ο ιδιοκτήτης του ρεστοράν Freddy Hayes και αργότερα ο άνθρωπος που επωφελήθηκε από το πρόγραμμα «America Works» του προέδρου Frank Underwood.

Είχε επίσης παίξει τους ρόλους των Norman Wilson στο πολυβραβευμένο «The Wire», τον αστυνομικό στο «Outcast» και τον Martin Querns στο Oz..

Στον κινηματογράφο είχε παίξει στα The Mask, American Psycho, και Pootie Tang.

Το δίκτυο Netflix με ανακοίνωση του αποχαιρέτησε τον ηθοποιό. «Είμαστε συντετριμένοι από τον θάνατο του φίλου μας και συνεργάτη μας στο House of Cards, Reg E. Cathey. Ο Reg ήταν ο πιο ευγενής άνθρωπος, ο πιο δυνατός ηθοποιός, ένας αληθινός κύριος. Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένειά του». 

Από τις καλύτερες στιγμές του Freddy στο «House of Cards» όταν λέει τη γνώμη του έξω από τα δόντια στον πρόεδρο Underwood.

Συντετριμμένος δήλωσε στο twitter και ο συνάδελφος και φίλος του Samuel Jackson.

Ηλεία: Στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο ο 23χρονος Αιγύπτιος που μαχαίρωσε ομοεθνή του (ΦΩΤΟ)

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 27 νεκροί από ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεσοδυτικές πολιτείες

Ο Δήμος Πατρέων απαντά για την πυρασφάλεια του κλειστού γηπέδου Ροϊτίκων

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποθεώθηκε από τα ισπανικά Μέσα για το νταμπλ με τον Ολυμπιακό

Eurovision 2025: Η Klavdia έσπασε τα κοντέρ της τηλεθέασης – Ρεκόρ με 71,5%

Μητσοτάκης: Τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και καθηγητές και όχι σε μειοψηφίες που «μασκαρεύουν» τις εγκληματικές τους πράξεις με ιδεοληψίες

Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής

Σία Αναγνωστοπούλου: Λίνα Μενδώνη η πιό …επιτυχημένη υπουργός!