Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Πρόγραμμα του Κινητού Κινηματογράφου

27/06/2018 | 14:10

Η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, η οποία είναι ενταγμένη στις παράλληλες προς το Διεθνές Φεστιβάλ εκδηλώσεις, ξεκινά το φετινό καλοκαιρινό της ταξίδι,  την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, από το 51ο Δημοτικό Σχολείο των Δεμενίκων (Μεταμόρφωση), όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας «Ο δρόμος για το Βερολίνο».

Η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου για μία ακόμα χρονιά  μεταφέρει την 7η τέχνη στις γειτονιές και τις συνοικίες  της πόλης, μέσα από την προβολή ταινιών, οι οποίες ξυπνούν μνήμες, αποτελούν το ερέθισμα για να προκληθούν ερωτήματα, να αναζητήσει ο θεατής απαντήσεις και συγχρόνως γίνονται «αιτία» προβληματισμού.

Η συγκεκριμένη προβολή είναι προγραμματισμένη να γίνει στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ενώ σε περίπτωση  που θα επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί στο «θέατρο» του σχολικού συγκροτήματος.

                                 

“Ο δρόμος για το Βερολίνο”(Road to Berlin)

Ρωσία – 2015 – Έγχρωμο – Διάρκεια: 82΄

Σκηνοθεσία: Sergei Popov

Σενάριο:Emmanuil Kazakevich, Evgeniy Nikishov

Πρωταγωνιστούν: Amir Abdykalov, Yuriy Borisov, Maksim Demchenko, Mariya Karpova

Φωτογραφία: Shandor Berkeshi

Με αυτή την ταινία κέρδισε ο Sergei Popov το Ειδικό βραβείο της Επιτροπής στο Montréal World Film Festival 2015.

«1942 παραμονές της μάχης του Στάλινγκραντ. Πρωταγωνιστές της ταινίας, ένας αξιωματικός που κατηγορείται για δειλία και καταδικάζεται σε θάνατο και ένας εντεταλμένος για να τον προσέχει στρατιώτης . Σε μια νέα επίθεση των Γερμανών καταφέρνουν να γλιτώσουν και περιπλανώνται σε ερειπωμένα και κατεστραμμένα μέρη, περνάνε από διάφορες περιπέτειες και αναπτύσσουν μια στενή σχέση».

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο σε βιβλία που έγραψαν ο Emmanuil Kazakevich, Evgeniy Nikishov, καθώς συμμετείχαν και οι ίδιοι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σε διηγήσεις του πατέρα του παραγωγού Karen Shaknazarov.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»