Μυρσίνη Ζορμπά: «Η έννοια της πολιτισμικής δημοκρατίας είναι σταθερή μου επιδίωξη»

30/08/2018 | 19:06

«Ο πολιτισμός έχει ξεπεράσει πια την παλιά αντίληψη να θεωρείται πλέον προνόμιο, κι έχει γίνει δικαίωμα των πολιτών. Οι ανισότητες πρόσβασης στα αγαθά του πολιτισμού και οι διακρίσεις δηλητηριάζουν τις κοινωνίες μας. Η έννοια της πολιτισμικής δημοκρατίας είναι σταθερή μου επιδίωξη» είπε δίνοντας το στίγμα της η κα Μυρσίνη Ζορμπά από τη θέση πλέον της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, παραλαμβάνοντας την Πέμπτη το υπουργείο από τη Λυδία Κονιόρδου.

Την κα Ζορμπά υποδέχτηκε και καλωσόρισε η απερχόμενη υπουργός και ο διευθυντής του γραφείου της, Βαγγέλης Πολίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, η γενική γραμματέας Μαρία Βλαζάκη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

«Η κρίση απέδειξε ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού είναι επίμονοι, αμετανόητοι, ευφάνταστοι, ανθεκτικοί. Τώρα, η μεγάλη πρόκληση είναι να δούμε ποιες αλλαγές έφερε η κρίση στους πολιτισμικούς θεσμούς και στην κουλτούρα που μοιραζόμαστε, και να κοιτάξουμε μπροστά, στο όραμα της επόμενης ημέρας, της επόμενης περιόδου» είπε η νέα υπουργός Πολιτισμού, αναφερόμενη «στον πιο παραγωγικό και δημιουργικό ρόλο που καλείται να παίξει το υπουργείο Πολιτισμού».

Από την πλευρά της η κα Κονιόρδου, αφού έκανε έναν μακροσκελή απολογισμό πεπραγμένων των 2,5 χρόνων θητείας της, ευχαρίστησε από καρδιάς τους εργαζόμενους του υπουργείου για τη συνεργασία τους και δήλωσε έτοιμη να συνεχίσει «να υπηρετεί τον πολιτισμό απ’ όπου κι αν βρίσκεται».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής αποχαιρέτησε την κα Κονιόρδου μιλώντας για την «εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία της» και καλωσόρισε στη νέα θέση την κα Ζορμπά.

Για τον υφυπουργό Πολιτισμού, «ο τομέας του πολιτισμού κερδίζει έδαφος και γίνεται βασική συνιστώσα της πολυπόθητης ανάπτυξης» με τους 275 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα που χειρίζεται το ΥΠΠΟΑ. «Το 2017 είχαμε 15 εκατομμύρια επισκέπτες, με έσοδα 100 εκατ. ευρώ. Φέτος, θα είναι μεγαλύτεροι αυτοί οι αριθμοί» διευκρίνισε ο κ. Στρατής.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»