Σε στάση εργασίας σήμερα οι αρχαιοφύλακες

12/04/2019 | 09:12

Τρίωρη προειδοποιητική κινητοποίηση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Τα αιτήματα, τα οποία η ένωση χαρακτηρίζει επιτακτικά, είναι:

Η συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και η απρόσκοπτη καταβολή εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό. Παράλληλα ζητούν άμεσα το νέο οργανισμό του ΤΑΠΑ προκειμένου να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει.
Διεκδικούν η 6η μέρα εργασίας τους να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά αφού κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν θα υπάρξει από μια τέτοια ρύθμιση και επιπλέον υπόκεινται σε όλες τις
νόμιμες κρατήσεις.
Άμεση συμπλήρωση και ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου και υλοποίηση της δέσμευσης της υπουργού όσον αφορά το Υπερταμείο.
Να ολοκληρωθεί άμεσα η πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων που εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ και είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό από το 2016. Ακόμα, ζητούν να γίνει άμεσα αίτημα για ακόμα 500 προσλήψεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, όπως έχει συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία.
Εφαρμογή του Οργανισμού σχετικά με τα γραφεία φύλαξης και τους αρχιφύλακες ώστε να εφαρμόζονται αξιοκρατικές διαδικασίες στις θέσεις ευθύνης.
Ενιαίο πλαίσιο ωραρίου για όλη την Ελλάδα προς όφελος του τουρισμού και των εργαζομένων.

Η ΠΕΥΦΑ δηλώνει ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις κινητοποιήσεις της.

Η λεκτική βία μπορεί να μεταβάλει τον εγκέφαλο των παιδιών

Σκύλος δάγκωσε ηλικιωμένη μέσα στο πλοίο από Ανκόνα για Πάτρα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υπέρταση

Σήμερα η παρουσίαση του λευκώματος “Πατρών Περιήγησις Η Πάτρα που αγαπώ”

Πάτρα: Ο φίλαθλος μπήκε στο γήπεδο και έστειλε στο νοσοκομείο ποδοσφαιριστή – Γενική σύρραξη και ξυλοδαρμοί

Θοδωρής Αθερίδης: Έπαθε εγκεφαλικό στο θέατρο – «Μούδιασαν η γλώσσα, το μάγουλο και το χέρι»

Φαράγγι Νέδας: Αμέτρητα ατυχήματα στο «μονοπάτι του θανάτου» όπου σκοτώθηκε ο 4χρονος

Πάτρα: Ζητείται πωλητής ή ηλεκτρολόγος