Υπογράφηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ Εθνικού Θεάτρου και Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

31/03/2021 | 20:26

Με τα θέατρο κλειστά εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας και με χιλιάδες καλλιτέχνες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της πρώτης θεατρικής σκηνής της χώρας στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.

Η ΣΣΕ υπογράφηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Έρι Κύργια, η οποία δήλωσε:

«Η σημερινή υπογραφή της ΣΣΕ υπερβαίνει τα σημαντικά νομικά κεκτημένα που αποτυπώνονται στο κείμενό της και σηματοδοτεί κάτι ευρύτερο: την ακλόνητη βούληση της θεατρικής κοινότητας να διαχειριστεί τη σημερινή δυσμενή συγκυρία σε κλίμα ενότητας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης.

Σήμερα επισφραγίζεται και διαφυλάσσεται αυτό που λίγο έλειψε να ξεχάσουμε μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων μηνών, ότι δηλαδή το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών είναι σύμμαχοι και εργάζονται για να διασφαλίσουν τη μετάβαση του ελληνικού θεάτρου σε μια νέα εποχή.

Εφεξής πορευόμαστε μαζί, χωρίς αιφνιδιασμούς, με συναπόφαση, αναμένοντας το συντομότερο την επανέναρξη λειτουργίας των σκηνών και αποβλέποντας στη δύναμη που πάντοτε μας τροφοδοτούσε, τη ζωντανή παρουσία του κοινού.

Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε αυτή την ομαλή πορεία επανόδου στην κανονικότητα και να απομονώσουμε ενέργειες που την υπονομεύουν. Είμαστε ομοίως αποφασισμένοι να προασπίσουμε το διαχρονικό κύρος του Εθνικού Θεάτρου απέναντι σε όσους αρνούνται να σεβαστούν το θεσμό, επιμένοντας να τον ταυτίζουν με πρόσωπα.»

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Η ώρα της δικαίωσης για τις οικογένειες του 20χρονου Γιάννη και του 18χρονου Γιώργου – Το τροχαίο που “πάγωσε” το πανελλήνιο