Κάσος: Εκδηλώσεις – μήνυμα του ακριτικού νησιού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

19/09/2021 | 09:41

Η Ηρωϊκή Νήσος Κάσος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα με δύο εκδηλώσεις την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη αφορά την ονοματοδοσία του αεροδρομίου του νησιού σε «Μάρκος Μαλλιαράκης», ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης και απόδοση φόρου τιμής για την θυσία των Κασιωτών Αγωνιστών κατά το Ολοκαύτωμα του 1824.

Ο καπετάν Μάρκος Μαλλιαράκης ήταν από τους πρωτεργάτες του ξεσηκωμού των Κασιωτών τον Απρίλη του 1821 και σκοτώθηκε ηρωικά κατά την μάχη – Ολοκαύτωμα των Κασιωτών μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες του στην μάχη της Κάσου κατά του Τουρκοαιγυπτιακού στρατού στις 7 Ιουνίου του 1824.

Επίσης η Κάσος γιορτάζει τα 200 από την αρχή του Αγώνα για την απελευθέρωση του Έθνους με την κατασκευή μιας τεράστιας ελληνικής σημαίας διαστάσεων 40×26 στην περιοχή Μαρίτσα.

https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/09/18/281959/photos/snapshot/ka… 1 / 6
Η σημαία αυτή έρχεται ως απάντηση – μήνυμα από το ηρωικό και ακριτικό νησί στο «θερμό» καλοκαίρι του 2020 πιστοποιώντας και δηλώνοντας ότι η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία τη στιγμή μάλιστα που η παράνομη Τουρκολυβική ζώνη σχεδόν εφάπτεται νότια του νησιού μας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο, σπουδαίο και εθνικής σημασίας εγχείρημα στο οποίο συνέβαλλαν η Δημοτική Αρχή, ο Στρατός, χορηγοί και πολλοί εθελοντές από το νησί.

Ο Δήμος Κάσου και οι Κασιώτες θέλουν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς οι οποίοι συνέβαλλαν οικονομικά για την επίτευξη αυτού του μεγάλου εγχειρήματος – της τεράσιας Ελληνικής Σημαίας που στολίζει την Κάσο και χαιρετίζει από ψηλά καράβια, αεροπλάνα, περαστικούς και επισκέπτες στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως μόλις την Παρασκευή η Τουρκία εξέδωσε νέα προκλητική Navtex μεταξύ Κρήτης και Κάσου, αμφισβητώντας ουσιαστικά το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα.

πηγη

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες