Πέθανε η ηθοποιός Ντόρα Κωστίδου

07/08/2022 | 16:56

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ντόρα Κωστίδου. Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, με μία ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας μια από τις πιο αξιοπρεπείς κυρίες του Ελληνικού κινηματογράφου που μεσουράνησε την χρυσή δεκαετία του 60, μια πανέμορφη γυναίκα που είχε εκλεγεί ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ στα καλλιστεία του 1957, μια ηθοποιός που υπηρέτησε με ήθος κ συνέπεια το θέατρο, οικογενειάρχης, και άψογη σε όλα…»

«Πάντα γλυκιά, χαμογελαστή κι ευγενική θα την θυμάμαι…Συλλυπητήρια στους οικείους της.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Ντόρα Κωστίδου», έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ στη δημοσίευσή του.

Η ηθοποιός Ντόρα (Θεοδώρα) Κωστίδου γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ελλάς το 1957 και εργάστηκε ως μοντέλο στην Ιταλία για ένα χρόνο.
Μεταξύ άλλων η ηθοιοιός συμμετείχε σε πολλές από τις κινηματογραφικές ταινίες της «χρυσής εποχής», όπως «Ο ζητιάνος μιας αγάπης», «Ο Καζανόβας», «Δεν είμαι ατιμασμένη», «Πάνομοι πόθοι», «Νυμφίος ανύμφευτος», «Μια μέρα ο πατέρας μου» και «Υβ!… Υβ!…». 

protothema.gr

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ

Κώστας Σβόλης: Δημοτική Αρχή, ανικανότητα ή ποιοτική ανεπάρκεια;

Νετζήπογλου: «Όλοι θεωρούσαν ότι δεν είμαστε για εδώ, εμείς το πιστεύαμε – Ζωντανός θρύλος ο Σάκοτα»