Συλλυπητήρια Κατερίνας Γεροπαναγιώτη για τον θάνατο του γλύπτη Gagik Altunyan

18/02/2023 | 12:03

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Αρμένη εικαστικού – γλύπτη Gagik Altunyan και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Gagik Altunyan πήρε μέρος στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που διοργάνωσε το 2022 ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων και τίμησε με το έργο του την πόλη, αφήνοντας παρακαταθήκη ένα εξαιρετικό γλυπτό, το οποίο κοσμεί την υπαίθρια γλυπτοθήκη που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της «‘Ιχθυόσκαλας». Το έργο έχει τίτλο «Προσευχή»

prosefxi.png

Ο Gagik Altunyan γεννήθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας το 1957. Σπούδασε στο ινστιτούτο καλών τεχνών Τερλεμεζιάν του Ερεβάν (1975- 1981).

Φοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αρμενίας με ειδικότητα στη Ζωγραφική και στη Γλυπτική (1983-1989).Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Είχε πραγματοποιήσει 17 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Αρμενία και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εντός και εκτός συνόρων. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιους χώρους και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΚΕΔΗΠ: Ανοικτή η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προγράμματα του Κόμβου Εκπαίδευσης

 Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Πάτρα: Κηδεύεται την Τετάρτη η Ειρήνη Παπαδάτου

Ελληνικό: «Κλειδί» η νεκροψία – νεκροτομή για τους μυστηριώδεις 3 θανάτους

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 21χρονο που σκότωσε τη μητέρα του στη Λάρισα

Πυρκαγιά στη Ν. Μανωλάδα: Η στιγμή της έκρηξης – BINTEO

«Σήριαλ Κίλλερ», στο θέατρο act

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Βαλέρια Μαυρίδη