Πρεμιέρα της ταινίας «The Wonderful Story of Henry Sugar»

15/09/2023 | 12:53

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (Benedict Cumberbatch) πρωταγωνιστεί ως πλούσιος εργένης του Λονδίνου στην νέα ταινία μικρού μήκους «The Wonderful Story of Henry Sugar» του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Γουές ‘Αντερσον (Wes Anderson).

Διασκευασμένη από το ομότιτλο βιβλίο του καταξιωμένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ρόαλντ Νταλ (Roald Dahl), που κυκλοφόρησε το 1977 η ταινία έκανε πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας κερδίζοντας ένα τετράλεπτο χειροκρότημα.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς αν η ευαισθησία του Γουές ‘Αντερσον ταιριάζει απόλυτα με εκείνη του Ρόαλντ Νταλ ή το αντίθετο», έγραψε ο κριτικός Πίτερ Ντεμπρούτζ (Peter Debruge). Είναι η δεύτερη φορά που ο βραβευμένος σκηνοθέτης μεταφέρει έργο του Νταλ στην μεγάλη οθόνη, μετά την ταινία του 2009 «Fantastic Mr. Fox».

«Για πολύ καιρό ήθελα να ασχοληθώ με τον «Χένρι Σούγκαρ»», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο ‘Αντερσον στο IndieWire. «Αυτό που μου άρεσε στην ιστορία ήταν η γραφή της, τα λόγια του Νταλ…δεν είναι μια ταινία μεγάλου μήκους. Έχει διάρκεια γύρω στα 37 λεπτά. Όμως, όταν ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω, τα δικαιώματα δεν ανήκαν πια στην οικογένεια Νταλ. Τα είχαν πουλήσει στο Netflix. Οπότε δεν γινόταν να δημιουργήσω αλλού την ταινία, από τη στιγμή που ήταν κομμάτι της streaming πλατφόρμας», εξήγησε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»