«Καυτός» Ιανουάριος περιμένει την κυβέρνηση

03/01/2016 | 01:00

«Ποδαρικό» με την επιβολή νέων φόρων έκανε το 2016 ενώ η κυβέρνηση έχει ακόμα μπροστά της 60 καυτές μέρες για να κλείσει τα ανοιχτά ζητήματα.

Μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει σταλεί στους δανειστές η λίστα Κατρούγκαλου με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, ενώ την προθεσμία (Παρασκευή 8 Ιανουαρίου) έχουν και οι ιδιοκτήτες ΙΧ για να προμηθευτούν χωρίς πρόστιμο τα τέλη κυκλοφορίας ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Δέκα ημέρες αργότερα – στις 18 Ιανουαρίου – επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των δανειστών για να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση. Στον νέο κύκλο διαπραγμάτευσης πρέπει να κλειδώσουν η μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό και οι αλλαγές στη φορολογία.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει όσα έχουν συμφωνηθεί και να διασφαλίσει πως η Ελλάδα θα πάρει θετική βαθμολογία από τα θεσμικά όργανα κατά την πρώτη αξιολόγηση.

Σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Αυγή», ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος για σκληρή μάχη με τους δανειστές προκειμένου να μην δεχθεί καμία μείωση στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, αναμένεται ωστόσο σφοδρή κόντρα και ασφυκτικές πιέσεις.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη τον πρωθυπουργό για την ελληνική πρόταση, με τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντάει πως θέλει ένα «βιώσιμο ασφαλιστικό με κοινωνική δικαιοσύνη». Τα τρία σημεία του ελληνικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό συμπεριλαμβάνουν καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις μέχρι τα 170 ευρώ και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1%.

Κλείνοντας την πρώτη αξιολόγηση αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Πηγή: Newsbeast.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ