Παπαδημούλης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν το αουτσάιντερ και κέρδισε

11/01/2016 | 12:49

Τα συγχαρητήριά του στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε μέσα από συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «ήταν το αουτσάιντερ και κέρδισε, ανατρέποντας τις εκτιμήσεις της πλειοψηφίας».

Μιλώντας στον Real fm, ο κ. Παπαδημούλης είπε πως το κρίσιμο είναι η επόμενη μέρα. «Στις 20 Σεπτέμβρη η χώρα απέκτησε κυβέρνηση,  χθες απέκτησε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και περιμένω από τη συνάντηση (σσ Τσίπρα-Μητσοτάκη) μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και μια ανοικτή πόρτα συνεννόησης και ανοικτού διαλόγου εκεί που το επιβάλει το συμφέρον».

Επέμεινε δε, στο γεγονός ότι είναι ανάγκη η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, προσθέτοντας ότι “θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει η προσπάθεια Μητσοτάκη στο ΕΛΚ”.

«Θα συναντήσουμε πιέσεις για ακόμα σκληρότερα μετρά»

Αναφερθείς στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, προέβλεψε ότι “θα συναντήσει ενστάσεις και πιέσεις από τους δανειστές για ακόμα σκληρότερα μέτρα”.

 Όπως τόνισε, “σ ‘αυτό θα ήταν χρήσιμο, αν δίπλα στη φωνή Τσίπρα θα υπήρχε και η φωνή Μητσοτάκη, διότι έχουν προηγηθεί περικοπές. Ίσως γίνουμε αποτελεσματικότεροι”. 

Άλλωστε, όπως διευκρίνισε είναι “άλλο η συγκυβέρνηση και άλλο όπου υπάρχει ανάγκη ή δυνατότητα συνεννόησης να την αξιοποιείς”.
Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πέσει η κυβέρνηση, αν δεν στηρίξει η αντιπολίτευση στις κρίσιμες ψηφοφορίες και εκτίμησε πως ” τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή με πιθανότητα για στήριξη ή ανοχή περισσότερων από τους 153.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η ρουτίνα περιποίησης αλλάζει: Αυτά είναι τα βήματα που ακολουθείς

Τσιπούρα ολόκληρη στον φούρνο σαν να ψήθηκε στα κάρβουνα

Νεκρός οπαδός από πτώση στον τελικό Πορτογαλία – Ισπανία του Nations League

Πάτρα: Συλλαλητήριο για την κατάληψη στο Madleen (ΦΩΤΟ)

Σε λειτουργία από το 2026 η νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την προστασία του καταναλωτή

Γιατί οι τράπεζες ξεφορτώνονται τα ATM

Ερωτήματα για την τραγωδία με το βρέφος στην Πάρο – Η έκθεση στον ήλιο και το ενδεχόμενο οι γονείς να το άφησαν για ώρες στο αυτοκίνητο

Μόρτεν Χάρκετ: Με τη νόσο του Πάρκινσον διαγνώστηκε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος A-ha