Στο Νταβός ο Πρωθυπουργός

16/01/2016 | 09:46

Η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, στις 21 και 22 Ιανουαρίου, τού δίνει την ευκαιρία για επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθεί η σημερινή πορεία της Ελλάδας εντός του Μνημονίου, αλλά και η μελλοντική εκτός αυτού.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό της επίσκεψής του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο ίδιο στρογγυλό τραπέζι με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Στο περιθώριο του φόρουμ θα δει τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με ευρωπαίους και αμερικανούς αξιωματούχους αναμένεται να τεθεί επι τάπητος και το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και το θέμα της επικείμενης αξιολόγησής του.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει στο Νταβός ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)