Ποτάμι: Ζητείται σχέδιο και σοβαρότητα

15/02/2016 | 20:33

Σχέδιο και σοβαρή δουλειά ζητεί για τα αγροτικά ζητήματα το Ποτάμι, καταλογίζοντας ωστόσο στην κυβέρνηση ότι «μέχρι τώρα έχει δείξει πως και τα δύο είναι ασύμβατα με τον χαρακτήρα της».

Όπως αναφέρει η Σεβαστουπόλεως απευθυνόμενη σε κυβέρνηση και υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «πρέπει έστω τώρα, να κάνουν κάτι που θα έπρεπε να έχουν κάνει από την εποχή που μοίραζαν αφειδώς υποσχέσεις: να κάτσουν και να δουλέψουν σοβαρά, πάνω σε όλα τα θεσμικά αιτήματα των παραγωγών, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς να αξιοποιήσουν το νέο εργαλείο της ΚΑΠ».

Το Ποτάμι ζητεί να ξεκαθαριστεί πρώτα απ’ όλα ποιος πρέπει να είναι ο αποδέκτης όλων των μέτρων στήριξης που παρέχονται από την Ε.Ε., «δηλαδή ποιος είναι ο “κατ’ επάγγελμα αγρότης”», ενώ στέκεται στην ανάγκη να υπάρξει ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος, κάτι που όπως σημειώνει, «δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «τα ρεαλιστικά αιτήματα των παραγωγών πρέπει να γίνουν αποδεκτά, ωστόσο οι μαξιμαλισμοί του παρελθόντος δεν έχουν καμία θέση στο σήμερα».

Τονίζει επίσης ότι η επιβολή των μέτρων δεν μπορεί να είναι ισοπεδωτική, εξισώνοντας όλους τους αγρότες και αντιμετωπίζοντάς τους ενιαία, αδιαφορώντας για την πολύ μεγάλη ανομοιογένεια που χαρακτηρίζει τον κλάδο.

«Είναι εγκληματικό οι Έλληνες παραγωγοί να είναι τόσο πίσω σε σχέση με τους συναδέλφους τους, των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε., σε σχέση με την αξιοποίηση της νέας ΚΑΠ», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Ακόμα μία σύλληψη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)