Πρώην βουλευτής, στέλεχος της ΑΝΕΛ, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

30/01/2016 | 04:21

Ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ και πρώην βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Τσαλίδης προορίζεται για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με έγγραφο της Βουλής που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική «Διαφάνεια».

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα «Το Βήμα», ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης προορίζει τον υπηρεσιακό υφυπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης της κυρίας Βασιλικής Θάνου, για την θέση του επικεφαλής του υπό ιδιωτικοποίηση σιδηροδρομικού φορέα, ενώ την θέση του πρόεδρου θα αναλάβει ο κ. Παναγιώτης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Βουλής, τα μέλη της Επιτροπής ΔΕΚΟ καλούνται την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου για την ακρόαση των προτεινόμενων από τον υπουργό Υποδομών, για διορισμό στις θέσεις του προέδρου του Δ.Σ. και του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντίστοιχα, κ.κ. Θεοχάρη και Τσαλίδη.

Ο κ. Τσαλίδης χρημάτισε υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης της υπηρεσιακής κυβέρνησης Θάνου. Προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και είχε διατελέσει βουλευτής της ΝΔ από το 2004 έως το 2007, όταν και δεν επανεξελέγη και το 2008 ανέλαβε γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Αργότερα αποχώρησε από τη ΝΔ καταγγέλλοντας τον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά για τον «αποκλεισμό» του από τα ψηφοδέλτια. Ο. κ. Τσαλίδης είναι ηλεκτρονικός μηχανικός και έχει διατελέσει αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται σε μία ​μεταβατική κατάσταση, καθώς ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώλησή της βαίνει προς ακύρωση και επανάληψη, αφού οι επενδυτές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον (SNCF, RZD- TERNA, GFR) για την εξαγορά της, δεν αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Έτσι, το ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται σε νέο διαγωνισμό, καθώς έχουν εμφανιστεί νέοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για την εταιρία.

Σημειωτέον ότι στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ υπάρχει ανοιχτός φάκελος κρατικών ενισχύσεων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ύψους 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, εάν η εταιρία δεν πουληθεί, τότε θα οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση, κατά το πρόσφατο παράδειγμα της Cyprus Airways και της Estonian Air. 

Τούρτα κάστανο
24/12/2025 | 19:10

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τον πλάκωσαν στο ξύλο με ρόπαλα – Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ