Τρεις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση

18/02/2016 | 23:38

Τρεις υπουργικές τροπολογίες εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση που εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

Με τις τροπολογίες:

ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τον χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής επαναληπτικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ. Επίσης ρυθμίζεται το ζήτημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων των Λυκείων της Λευκάδας λόγω των συνθηκών που δημιούργησε ο σεισμός. Συγκεκριμένα με υπουργική απόφαση θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγομένων.
καθορίζεται αποζημίωση σε όσους συμμετέχουν στις δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές και στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών. Από την ρύθμιση επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με 6,8 εκατ. ευρώ ετησίως.
επανακαθορίζεται το σύστημα κατανομής των εσόδων από τους πλειστηριασμούς αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την περίοδο 2016-2020. Πλέον τα έσοδα θα πηγαίνουν α) κατά 60% στον Ειδικό Λογαριασμό, β) για την ενίσχυση των επιχειρήσεων τομέων που εκτίθενται σε σημαντικό κίνδυνο διαρροής άνθρακα, γ) σε φορέα του υπουργείου Περιβάλλοντος που ασχολείται με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, αντιπυρικά, μειώσεις εκπομπών αερίου θερμοκηπίου, προστασίας περιβάλλοντος κ.λπ.). Τα επιμέρους ποσοστά θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση.

Αχαΐα: Φωτιά στο Λιβάρτζι Καλαβρύτων – Μήνυμα του 112, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Θλίψη για το θάνατο 22χρονου Πατρινού σε τροχαίο στην Κέρκυρα – Ήταν γιος γνωστού προπονητή στίβου

Αιτωλοακαρνανία: Επικίνδυνη πυρκαγιά, τι γίνεται στην Ιόνια Οδό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια μετά από σοβαρό τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 21χρονος οδηγός της μηχανής πήγε να καταθέσει υπέρ του 25χρονου, αλλά συνελήφθη για εμπρησμό – Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Θρίλερ” με πυροσβέστη που έπεσε σε χαράδρα στον Μπάλα – Επέμβαση της ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Θρήνος ανήμερα της Παναγίας για τον 27χρονο Βαγγέλη Μούτσιο που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Πάτρα: “Έφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος – Συγκίνηση για τον συνταξιούχο υπάλληλο και παλιό αθλητικογράφο Νίκο Νικολάου