ΚΚΕ: Πρόταση για επαναφορά κατώτερου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης και μισθού

10/03/2016 | 04:40

Την επαναφορά των εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων στην πριν από την κρίση κατάσταση, καθώς και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, στην πρόταση νόμου περιλαμβάνονται, η επαναφορά της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ, η επαναφορά των επιδομάτων που έχουν καταργηθεί, η επαναφορά του κατώτερου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και του 13ου και 14ου μισθού.

Το ΚΚΕ προτείνει επίσης, την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων μετά τη λήξη τους στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από τη δημοσίευση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου του 2012, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων σε διαιτησία και την επαναφορά της μετενέργειας της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων έως την υπογραφή νέας σύμβασης.

Δημήτρης Κόκοτας: «Κάθε τόσο υπάρχει έστω και μία αλλαγή», αποκαλύπτει η σύζυγός του τα ευχάριστα νέα για την υγεία του

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος των δοντιών

Μαρία Αντωνά: «Εγώ δεν λαχτάρισα με το απαγορευτικό, πήρα το αεροπλανάκι και ήρθα μια χαρά»

Χατζηγιάννης: «Όπως ήρθαν τα καλά, κάποια στιγμή ξεκίνησαν να έρχονται και τα κακά, δεν τα προκάλεσα εγώ»

Ο Γιώργος Φλωρίδης διαψεύδει τα περί κακών σχέσεων με την ευρωπαϊκή εισαγγελία

Βουλή: Αίτημα από Α. Χαρίτση για δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

Με την ψήφο του αντιπροέδρου Βανς η Γερουσία ενέκρινε το «μεγάλο και ωραίο» φορολογικό νομοσχέδιο του προέδρου Τραμπ

Το Πολεμικό Ναυτικό αναγνώρισε την προσφορά της Περιφέρειας στην αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας μέσω του Τάκη Αντωνόπουλου