Παυλόπουλος: Μήνυμα ενότητας με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

21/02/2016 | 14:15

Μήνυμα ενότητας, συνεννόησης και αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται με την ευκαιρία τα του εορτασμού της 103ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, στις 21 Φεβρουαρίου του 1913.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στην Περιφέρεια επισήμανε πως «η ιστορία της Ηπείρου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας του Έθους μας, του Έθνους των Ελλήνων» και επισήμανε τις πραγματικές εθνικές ιδιαιτερότητες της Ηπείρου και των ανθρώπων της από την Μεταβυζαντινή περίοδο και ύστερα, οι οποίες εκπέμπουν στο διηνεκές αντίστοιχα, άκρως διδακτικά μηνύματα για τον λαό και το έθνος.

«Επειδή το επιβάλλει η σημερινή επέτειος, κάνοντας ένα χρονικό άλμα ξεκινώ από το μήνυμα της Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας της ηπείρου, το μήνυμα της ομοψυχίας. Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων και στην συνέχεια των υπόλοιπων περιοχών αποτελούν μία από τις σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας μας, δοθέντος ότι οδήγησαν, ουσιαστικώς, στην ένδοξη για την Ελλάδα λήξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, τουλάχιστον στο στρατιωτικό πεδίο.

» Ταυτοχρόνως και με βάση την πικρή εμπειρία όσων επακολούθησαν υπό όρους εθνικού διχασμού, μας διδάσκουν, ιδίως κατά την κρίσιμη σημερινή συγκυρία, την αξία του ύψιστου αγαθού της ενότητας και της συνεννόησης ως προς την επίτευξη των μεγάλων εθνικών μας στόχων.

» Το άλλο μήνυμα της Ηπείρου είναι εκείνο που μας κληροδότησαν οι μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες που κατάγονται από αυτήν και αφιέρωσαν την περιούσια τους για την ανόρθωση της καθημαγμένης Ελλάδας.

» Οι μεγάλοι ευεργέτες της Ηπείρου, μαζί με όλους τους υπόλοιπους μεγάλους ευεργέτες, μας διδάσκουν κυρίως σήμερα το νόημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, προκειμένου να διατηρήσουμε αλώβητο τον κοινωνικό ιστό και, επέκεινα, την κοινωνική συνοχή μέσα σε ένα πρωτόγνωρο, εν καιρώ ειρήνης κλίμα ανθρωπιστικής κρίσης» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Τραγωδία στην Πάτρα: 49χρονος βρέθηκε νεκρός

Τροχαίο–σοκ στην Περιβόλα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός έπεσε σε τρύπα κάτω από το όχημα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε σοκαριστικό τροχαίο – Τα οχήματα κατέληξαν σε πόρτα επιχείρησης!

Πάτρα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες – Πρόλαβε και βγήκε ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος