Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για το προσφυγικό

28/03/2016 | 16:18

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με υπουργούς και συνεργάτες του στο γραφείο του στην Βουλή που είχε ως αντικείμενο το προσφυγικό ζήτημα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και απαιτούν νομικές διευθετήσεις.

Επίσης, ότι προχωρεί η σύσταση οργάνου με εποπτικό ρόλο, το οποίο θα συντονίζει τα ήδη υπάρχοντα και ακόμη ότι θα προχωρήσει η ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση με την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε Γενική Γραμματεία.

Το Κυβερνητική Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ήδη εγκρίνει το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία, εντός 20 ημερών, 30.000 θέσεων φιλοξενίας, πρόσθετων σε αυτές που ήδη υπάρχουν.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ανακούφιση των προσφύγων που διαβιούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες στην Ειδομένη και για τον λόγο αυτό εντείνεται η προσπάθεια ενημέρωσης των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί και η διάθεση μεταφορικών μέσων για τη μετακίνηση σε θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αυτή τη στιγμή σε δομές φιλοξενίας.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο