Γερμανικά ΜΜΕ: «Η εβδομάδα των παθών του Τσίπρα»

26/04/2016 | 12:46

Στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται ο γερμανόφωνος τύπος. 

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη και επίπονη εβδομάδα για τον έλληνα πρωθυπουργό παρουσιάζει η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung την Μεγάλη εβδομάδα, προχωρώντας σε σχετικό παραλληλισμό: «Την Κυριακή οι Έλληνες γιορτάζουν το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή των ορθόδοξων χριστιανών. Όμως για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα φέτος η εβδομάδα των Παθών αποκτά μια ιδιαίτερη, πολιτική σημασία: κατόπιν πιέσεων των διεθνών δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας σε χρόνο ρεκόρ. Αντιδράσεις σημειώνονται εντός της κυβερνητικής παράταξης». Ο ανταποκριτής της εφημερίδας επισημαίνει ωστόσο ότι: «Ο Τσίπρας κινδυνεύει να τραβήξει πολύ το σχοινί εάν λάβει επιπλέον μέτρα λιτότητας. Το πώς μπορεί να ανταπεξέλθει στις οδηγίες των πιστωτών μένει ακόμη ανοιχτό». 

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται και για τα δύο σενάρια. «Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει σε συμφωνία με τους πιστωτές εντός αυτής της εβδομάδας ταυτόχρονα όμως προετοιμάζεται και για αποτυχία» γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. «Ακόμη όμως και εάν χρησιμοποιηθεί όλο το ρευστό θα είναι και πάλι δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει την επόμενη δόση». 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της