Δημήτρης Βέττας: Δεν θα ψηφίσουμε άλλα μέτρα λιτότητας

03/05/2016 | 12:28

Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε άλλα μέτρα λιτότητας», διεμήνυσε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας. 

«Την τελευταία στιγμή έχει μπει ένα θέμα που αφορά την ψήφιση, κατά τη βούληση του ΔΝΤ, προληπτικών μέτρων… Εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τέτοια μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε άλλα μέτρα λιτότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Mega» ο κ. Βέττας. 

Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση αντιπρότεινε στους δανειστές τον «κόφτη» με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

«Κάθε τρίμηνο που θα βγαίνουν τα αποτελέσματα της Eurostat, τότε, αν υπάρχει απόκλιση από τα μέτρα τα οποία θα έχουν ψηφιστεί, θα επεμβαίνει ένας μηχανισμός με εντολή του υπουργού Οικονομικών και θα πάμε σε περικοπή δαπανών. Θα δούμε ποιών. Ακόμα δεν έχει συζητηθεί αυτό το κομμάτι», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ θέλει περικοπές δαπανών (συντάξεις, μισθοί δημοσίου) και καμία ανάμειξη του υπουργού Οικονομικών σε όποιες περικοπές θα γίνουν, ενδεχόμενο στο οποίο αντιδρά η Αθήνα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της