Τηλεφωνική επικοινωνία αργά το βράδυ Τσίπρα-Ερντογάν

17/07/2016 | 07:28

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος εξέφρασε στον Ελληνα πρωθυπουργό τις ευχαριστίες του για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Τσίπρα προσωπικά κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, την Παρασκευή.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός επεσήμανε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι η προσήλωση στις αξίες της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής για τον ελληνικό λαό.

Οσο για το θέμα με τους 8 πραξικοπηματίες που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Ερντογάν ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά του τόνισε ότι θα υπάρξει σεβασμός από την ελληνική πλευρά στα όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πέρασε… πάνω από τον Απόλλωνα και έφυγε για τελικό ο Ολυμπιακός!

Τέλειωσε τη Ρεάλ με ανατροπάρα η μαγική Μπάρτσα και έκανε δικό της το πρωτάθλημα!

Κατάπαυση του πυρός σε Ινδία – Πακιστάν: Γιατί ο κίνδυνος παραμένει;

Brownies χωρίς ψήσιμο

Πάτρα: Ενδέχεται να υπάρχει και τρίτη καταγγελία για τον 37χρονο που κατηγορείται ότι βίασε δύο ανήλικα κορίτσια

«O Αλμέιδα έχει προσφορά από τα ΗΑΕ, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη» 

Ψυχωμένη ΑΕΚ τούμπαρε την Τενερίφη και τερμάτισε 3η στο Final Four για τον κόσμο και την ιστορία της!

Αυτοί είναι οι σκύλοι που νιώθουν περισσότερο έναν πόνο